Przejdź do treści
Slider 1
Slider 2
Przejdź do stopki

Jadłospis

Treść

Szkoła 

od 27.03.2023 r. do 31.03.2023 r.

Dzień tygodnia

Obiad

Poniedziałek

I danie: Kapuśniak [wywar (marchewka, pietruszka, seler, por), kapusta kiszona, śmietana, natka pietruszki, przyprawy]

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 143 kcal

II danie: Spaghetti (mięso wp, makaron pszenny, przyprawy)  

Gramatura: 180g

Wartość energetyczna: 347 kcal

Kompot owocowy Suma: 680 kcal

Wtorek

 

I danie: pieczarkowa  z makaronem [wywar rosołowy (kości drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), Makaron przyprawy]

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 161 kcal

II danie: Kotlet drobiowy z ziemniakami i marchewką (filet drobiowy, przyprawy, jaja, bułka tarta, ziemniaki, cebula, masło, marchew)   

 Gramatura: 210g

Wartość energetyczna: 268 kcal

Kompot owocowy Suma: 757 kcal

Środa

I danie: brokułowa z ryżem [wywar rosołowy (kości drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), brokół, makaron pszenny, śmietana, przyprawy]

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 68 kcal

II danie: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (mięso wp, przyprawy, jaja, ryż, pomidory)

Gramatura: 260g

Wartość energetyczna: 315 kcal

Kompot owocowy

Suma:763

Czwartek

I danie: jarzynowa z makaronem [marchewka, pietruszka, cebula, przyprawy ziołowe, natka pietruszki, mix jarzyn)

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 131 kcal

II danie: Jajko w sosie koperkowym z ziemniakami i sałatką (jaja, śmietana 18%, ziemniaki, masło, sałata lodowa)

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 232 kcal

Kompot owocowy

Suma:808

Piątek

I danie: barszcz biały z jajkiem [wywar rosołowy (kości drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, kapusta włoska, cebula), marchewka, natka pietruszki, przyprawy] Jaja

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 126 kcal

II danie: Ryż zapiekany z jabłkami (ryż biały, jabłka) 

Gramatura: 260g

Wartość energetyczna: 338 kcal

Kompot owocowy 150ml (84 kcal)Suma:757

  • alergeny i produkty powodujące reakcję nietolerancji są wyróżnione w poprzez pogrubienie czcionki

Przedszkole 

od 27.03.2023 r. do 31.03.2023 r.

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Podsumowanie

Poniedziałek

Chałka pszenna, masło miód pszczeli

Mleko

Owoc

I danie:brokułowa z ryżem [wywar rosołowy (kości drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), brokół, makaron pszenny, śmietana, przyprawy

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 143 kcal

II danie: Spaghetti (mięso wp, makaron pszenny, przyprawy) 

Gramatura: 180g

Wartość energetyczna: 347 kcal

Kompot owocowy

Chleb pszenny, masło, szynka wieprzowa, ogórek świeży

Herbata z cytryną 

 

Śniadanie: 298 kcal

Obiad: 459 kcal

Podwieczorek: 218 kcal

Suma: 995 kcal

Wtorek

 

Chleb pszenno-żytni , masło, jajko gotowane [jajka na twardo, jogurt naturalny, majonez, szczypiorek]

Pomidor

Herbata z cytryną

Owoc

 

I danie: pieczarkowa  z makaronem [wywar rosołowy (kości drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), Makaron przyprawy]

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 161 kcal

II danie: Kotlet drobiowy z ziemniakami i marchewką (filet drobiowy, przyprawy, jaja, bułka tarta, ziemniaki, cebula, masło, marchew)  

Gramatura: 210g

Wartość energetyczna: 268 kcal

Kompot owocowy

Budyń (mleko, mąka ziemniaczana, śmietanka)  

 

Śniadanie: 321 kcal

Obiad: 478 kcal

Podwieczorek: 150 kcal

Suma: 989 kcal

Środa

 

Płatki kukurydziane na mleku [mleko, płatki kukurydziane  

Herbata z cytryną i

Owoc

 

I danie: Kapuśniak [wywar (marchewka, pietruszka, seler, por), kapusta kiszona , śmietana, natka pietruszki, przyprawy]

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 68 kcal

II danie: klopsiki wp  w sosie pomidorowym z kaszą (mięso wp, przyprawy, jaja, kasza jęczmienna, pomidory)

Gramatura: 260g

Wartość energetyczna: 315 kcal

Kompot owocowy

Kanapka z pasztetem

masło], chleb pszenno-żytni,

ogórek kiszony

Herbata

 

Śniadanie: 376 kcal

Obiad: 499 kcal

Podwieczorek: 234 kcal

Suma: 1109 kcal

Czwartek

 

Chleb żytni razowy , masło, szynka drobiowa, sałata masłowa

Herbata z cytryną

Owoc

I danie: jarzynowa z makaronem [marchewka, pietruszka, cebula, przyprawy ziołowe, natka pietruszki, mix jarzyn)

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 131 kcal

II danie: Ryba panierowana z ziemniakami i sałatką (jaja, śmietana 18%, ziemniaki, masło, sałata lodowa, miruna)

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 232 kcal

Kompot owocowy

Chleb ze słonecznikiem, masło , ser żółty , rzodkiewka

Kakao [mleko, kakao w proszku, cukier]

Śniadanie: 364 kcal

Obiad: 560 kcal

Podwieczorek: 196 kcal

Suma: 1120 kcal

Piątek

Chleb żytni razowy , masło , makrela w pomidorach

Herbata z cytryną i cukrem

Owoc

I danie: barszcz biały z jajkiem [wywar rosołowy (kości drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, kapusta włoska, cebula), marchewka, natka pietruszki, przyprawy] Jaja

Gramatura: 200g

Wartość energetyczna: 126 kcal

II danie: Ryż zapiekany z jabłkami (ryż biały, jabłka) 

Gramatura: 260g

Wartość energetyczna: 338 kcal

Kompot owocowy 150ml (84 kcal)

Jogurt pitny

Biszkopty (mleko) Mąka pszenna

 

Śniadanie: 275 kcal

Obiad: 553 kcal

Podwieczorek: 247 kcal

Suma: 1075 kcal

  • alergeny i produkty powodujące reakcję nietolerancji są wyróżnione w poprzez pogrubienie czcionki
266769